به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی گیلان، نشست نقد و بررسی کتاب «عرفان حافظ» روز یکشنبه (۱۲ اردیبهشت ماه)، با حضور مهران یزدانی، رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان رشت، داریوش فرضی، نویسنده و عضو هیأت علمی دانشگاه گیلان، جمعی از علاقمندان، معلمین مدارس شهر رشت و اعضای کتابخانههای عمومی برگزار شد.
فرضی با تقسیم مطالب به دو بخش راههای شناخت حافظ و عرفان عملی گفت: به دلیل انعکاس اداراک و احساس عرفانی حافظ در اشعار وی، دیوان این شاعر بزرگ کشورمان از قدیمالایام دیوانی عرفانی محسوب میشد.
وی ضمن بیان ویژگیهای اشعار عارفانه در ادبیات فارسی، اظهار داشت: چنین اشعاری که برگرفته از طبع عرفانی باشد در زبان فارسی زیاد نیست اما میتوان نظیر اشعار حافظ را در دیوان عطار، عراقی، مغربی و دیوان مثنوی نیز جستجو کرد.
استاد دانشکده ادبیات دانشگاه گیلان عرفان حافظ را به دو بخش نظری و عملی تقسیم و با بیان اینکه عرفان عملی عبارت از سیر و سلوک انسان و حالات و مقامات وی در سیر به سوی حق است، از این حالات به عنوان «توحید» یادکرد و گفت: از نظر عارف، توحید حقیقی جز با وصول به حق حاصل نمیشود، عارف توحیدهای قبل از این مرحله را توحید واقعی نمیداند.
در این نشست چند تن از معلمان نیز نظرات خود را در خصوص این اثر بیان کردند.
در پایان این نشست، از معلمان پیشکسوت شهر رشت با اهدای لوح سپاس از سوی مدیرکل کتابخانههای عمومی استان گیلان تقدیر شد.
یکشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۳
به ميزباني كتابخانه خاتم الانبياء رشت؛
«عرفان حافظ» نقد و بررسی شد
به همت مسئول و کتابداران کتابخانه عمومی خاتم الانبیا(ص) رشت و همزمان با سالگرد شهادت استاد مرتضی مطهری و گرامیداشت مقام معلم، کتاب «عرفان حافظ» اثر ماندگار استاد شهید مطهری نقد و بررسی شد.